Text

Vi tilbyr EU-kontroll, 2-års kontroll, service og reparasjoner
på lastebiler og personbiler

Button
Text

EU-kontroll for lastebil

Text


Lastebiler skal til EU-kontroll én gang per kalenderår og første gang tidligst tolv måneder etter registrering. Dette gjelder lastebiler og andre tungbiler med totalvekt på over 7.500 kg. Det er sjåførens eget ansvar å sørge for at kjøretøyet kontrolleres innenfor tidsfristen hvert år.


Hva er EU-kontroll?


En EU-kontroll avdekker om din tungbil tilfredsstiller kravene til sikkerhet og miljø. Det er ikke en fullstendig kvalitetssjekk av kjøretøyet. Andre kontroller kan være nødvendige for å avdekke andre feil og mangler. Under en EU-kontroll kontrolleres blant annet sikt, bremser, forstilling, lys og avgasser og gir et sikkerhetsmessig øyeblikksbilde av kjøretøyet.


Når skal lastebilen kontrolleres?


Lastebiler og andre tunge kjøretøyer over 7.500 kg skal kontrolleres for første gang kalenderåret etter nyregistrering der siste siffer i kjennemerke angir måned. Deretter skal tungbilene kontrolleres én gang per år. I tillegg til drosjer, ambulanser og andre biler som er registrert for ti personer eller flere, gjelder dette:


  • busser
  • lastebiler
  • personbiler med tillatt totalvekt over 7.500 kg
  • tilhengere med tillatt totalvekt over 3.500 kg


Ditt kontrollorgan i Nord-Odal


Sand-Tec er ditt kontrollorgan for å gjennomføre EU-kontroll av alle kjøretøy. På daglig basis er vi fire ansatte som håndterer en stor og stabil kundekrets. Våre ansatte har mye fagkunnskap og bred erfaring med både store og små oppdrag. For oss er alle oppdrag like viktige!


Med kursing gjennom Meca, Bosch, Promeister Academy, KBV og flere, har være ansatte den fagkunnskapen som kreves for å gi deg og din bil den beste servicen.


Kontakt oss i Sand-Tec


Har du har flere spørsmål om EU-kontroll av lastebil eller andre spørsmål om våre tjenester? Ta gjerne kontakt med oss her!

Image
Hvit lastebil kjørende gjennom fjellandskap
Text

Bestille verkstedtid for periodisk kjøretøykontroll

Form2
Modell
Please fill name field
Merke
This field is required
Kilometerstand
This field is required
Årsmodell
This field is required
Tilleggsopplysninger (Beskriv hva som må gjøres (f.eks. oljeskift), eller hva som er galt)
Please fill message field
Eiers navn
This field is required
Telefon
This field is required
E-post
Please fill e-mail field
Ønsker verkstedtime (dato)
This field is required
Send
Googlemap
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon