Vi tilbyr EU-kontroll, 2-års kontroll, service og reparasjoner
på lastebiler og personbiler

RING OSS

EU-kontroll for lastebil

Lastebiler skal til EU-kontroll én gang per kalenderår og første gang tidligst tolv måneder etter registrering. Dette gjelder lastebiler og andre tungbiler med totalvekt på over 7.500 kg. Det er sjåførens eget ansvar å sørge for at kjøretøyet kontrolleres innenfor tidsfristen hvert år.

Hva er EU-kontroll?

En EU-kontroll avdekker om din tungbil tilfredsstiller kravene til sikkerhet og miljø. Det er ikke en fullstendig kvalitetssjekk av kjøretøyet. Andre kontroller kan være nødvendige for å avdekke andre feil og mangler. Under en EU-kontroll kontrolleres blant annet sikt, bremser, forstilling, lys og avgasser og gir et sikkerhetsmessig øyeblikksbilde av kjøretøyet.

Når skal lastebilen kontrolleres?

Lastebiler og andre tunge kjøretøyer over 7.500 kg skal kontrolleres for første gang kalenderåret etter nyregistrering der siste siffer i kjennemerke angir måned. Deretter skal tungbilene kontrolleres én gang per år. I tillegg til drosjer, ambulanser og andre biler som er registrert for ti personer eller flere, gjelder dette:

  • busser
  • lastebiler
  • personbiler med tillatt totalvekt over 7.500 kg
  • tilhengere med tillatt totalvekt over 3.500 kg

Ditt kontrollorgan i Nord-Odal

Sand-Tec er ditt kontrollorgan for å gjennomføre EU-kontroll av alle kjøretøy. På daglig basis er vi fire ansatte som håndterer en stor og stabil kundekrets. Våre ansatte har mye fagkunnskap og bred erfaring med både store og små oppdrag. For oss er alle oppdrag like viktige!

Med kursing gjennom Meca, Bosch, Promeister Academy, KBV og flere, har være ansatte den fagkunnskapen som kreves for å gi deg og din bil den beste servicen.

Kontakt oss i Sand-Tec

Har du har flere spørsmål om EU-kontroll av lastebil eller andre spørsmål om våre tjenester? Ta gjerne kontakt med oss her!

Hvit lastebil kjørende gjennom fjellandskap

Bestille verkstedtid for periodisk kjøretøykontroll

hCaptcha