Vi tilbyr EU-kontroll, 2-års kontroll, service og reparasjoner
på lastebiler og personbiler

RING OSS

Hvor lang tid tar EU-kontroll av lastebil?

Lastebiler må gjennom EU-kontroll én gang i året. Dette gjelder alle lastebiler og tungbiler med en totalvekt på over 7 500 kg. Grunnen til det er at lastebiler ofte kjører flere hundre kilometer i året, hvilket utsetter bilene for en god del slitasje. For å sikre at bilene er trygge må de derfor kontrolleres jevnlig.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller for å bestille time ved vårt verksted på Sagstua i Nord-Odal

Grundig undersøkelse av hele bilen 

En EU-kontroll er en grundig undersøkelse av hele kjøretøyet og tar omtrent to og en halv time. Du er selvfølgelig velkommen til å vente hos oss til kontrollen er over. Du kan også velge å levere bilen om morgenen og hente den igjen på ettermiddagen dersom du ønsker det.

Les mer om EU-kontroll for lastebil her. 

Hva er en EU-kontroll? 

En EU-kontroll er en undersøkelse av hele lastebilen. Det inkluderer blant annet sikt, bremser, understell, lys, påbygg og avgasser. Kontrollen er ikke en fullstendig kvalitetssjekk av kjøretøyet, men gir et øyeblikksbilde av bilens sikkerhetsmessige tilstand. Hvis kontrollen avdekker feil og mangler, blir dette notert og det kreves at enten kunden selv eller verkstedet retter opp i feilene.

Ved vårt verksted i Nord-Odal tilbyr vi også ordinær service for lastebiler. Les mer om hva vi kan gjøre for deg her. 

Hvordan foregår en EU-kontroll? 

Når du kommer til EU-kontroll på vårt lastebilverksted går vi gjennom en inspeksjonsliste med alle punktene som skal kontrolleres og undersøkes. Hvis vi finner noen anmerkninger, gjør vi en vurdering på alvorlighetsgraden. Dersom feilen må utbedres på verksted, kan du velge å bestille en time hos vårt verksted for å få dette gjort.

Kontakt oss 

Har du flere spørsmål om EU-kontroll for lastebil? Kontakt oss gjerne for en hyggelig og uforpliktende samtale. Bruk kontaktskjemaet nedenfor eller finn vårt telefonnummer og vår e-postadresse her.