Vi tilbyr EU-kontroll, 2-års kontroll, service og reparasjoner
på lastebiler og personbiler

RING OSS

Hvor ofte må lastebilen gjennom EU-kontroll?

Lastebiler skal EU-kontrolleres av et kontrollorgan som er godkjent av Statens vegvesen én gang per kalenderår. Dersom det oppdages feil og mangler på kjøretøyet ditt, må det utbedres innenfor kontrollperioden som er 12 måneder fra forrige kontroll. Dette er nye regler, hvor det er gått bort fra de to månedene man fikk tidligere på å utbedre feilene.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller for å bestille time ved vårt verksted på Sagstua i Nord-Odal

Hvorfor hvert år?

Grunnen til at lastebiler oftere skal gjennom EU-kontroll er at de som regel går mye lengre enn en gjennomsnittlig personbil i løpet av et år. Hundrevis av kilometer på veien gir mye slitasje på bilene og kan gjøre lastebilen mindre trygg på veien. Når lastebilen kontrolleres så ofte som én gang i året sikrer du at den er trygg å kjøre, og at et eventuelt skadeomfang ikke blir unødvendig stort og kostbart. 

Les mer om EU-kontroll for lastebil her.

Kjør en trygg lastebil 

EU-kontrollen er til for å sikre at alle kjøretøy på veiene tilfredsstiller kravene til sikkerhet og miljø. Det er viktig for både din egen og andres sikkerhet at lastebilen du kjører er trygg og sikker på veien. Dersom du ikke følger reglene slik de står beskrevet i regelverket, risikerer du også å bli avskiltet om du blir stoppet langs veien. 

Sjåføren er ansvarlig 

Det er lovfestet at det er sjåføren eller brukeren av kjøretøyet som er ansvarlig for at bilen er godkjent gjennom EU-kontroll. I praksis betyr det at både bedrift og sjåfør har et ansvar, men til syvende og sist hviler ansvaret mest på sjåføren og brukeren av lastebilen. 

Kontakt oss 

Har du flere spørsmål om EU-kontroll for lastebil? Kontakt oss gjerne for en hyggelig og uforpliktende samtale. Bruk kontaktskjemaet nedenfor eller finn vårt telefonnummer og vår e-postadresse her.